Günün Sözü

"Her Şeyin Bir Şeyini, Bir Şeyin Her Şeyini Bileceksiniz..." Sakıp SABANCI

27 Mart 2017

Word 2016 Başlık Biçilendirme ve İçindekiler Tablosunu Otamatik Oluşturma

Microsoft Word'de "İçindekiler Tablosu" oluşturma eğer kuralına uyulmazsa tam bir belaya dönüşebilir. Aşağıda anlatacağım adımları izlerseniz çok rahat bir şekilde oluşturulduğunu göreceksiniz.

İki Bölümde Anlatacağım :

1.Bölüm Başlık Stili Oluşturma
2.Bölüm İçindekiler Tablosunu Oluşturma

1.Bölüm Başlık Stili Oluşturma
  • Öncelikle ve önemle yapacağımız ilk iş başlık stili tanımlamak olacak, belgemizde kaç ana başlık ve bunlara bağlı kaç alt başlık olacak ise önce bunları belirleyip stiller kısmından düzenlemeleri yaplır.Örneğin: Başlık 1, Başlık 2, Başlık 3 gibi
  • Önceden wordde tanımlanmış başlık stillerini düzenleyip kullanabilirsiniz.  Örneğin: Wordde Otomatik olarak Başlık1,Başlık2,Başlık3 stilleri vardır. Bu stilleri başlık stili olarak kullanabiliriz. Başlık1 Ana Başlık sonrakiler ise ona bağlı altbaşlıklar şeklinde devam eder.Bu stilleri kullanmak için değiştireceğimiz stilin üzerine  Sağ Tıklayarak>>Değiştir (ilk resimde görüldüğü üzere) seçeneği ile açılacak pencerede "Başlık1" stili için istediğimiz yazı karakteri,boyutu vb bilgileri belgemize uygun bir şekilde düzenleyip kaydedebiliriz. Artık Başlık1 Stilini uyguladığımız her başlık aynı stile sahip olacaktır. Diğer başlıklar (Başlık2,Başlık3... ) içinde aynı işlemler yapılır.
  • Kullandığınız başlıklara hazırladığınız bu stillerden uygun olanını uygulayınız. 

 2.Bölüm İçindekiler Tablosunu Oluşturma 
  • Öncelikle içindekiler sayfası eklenecek sayfanın başına gelinir ve Ekle Menüsü>>Boş sayfa yolu ile yeni bir sayfa eklenir.
  • Yeni Sayfanın en başına gelinip Başvurular Menüsü>>İçindekiler Tablosu yolu izlenir. Otomatik tablolardan veya özel içindekiler tablosu seçeneklerinden biri seçilir. İçindekiler sayfası oluşur.
  • Her eklediğimiz başlığın içindekiler tablosuna yansıması için güncelleme işlemi yaparak yeni başlıkların eklenmesi sağlanır. İçindekiler tablosu seçili iken >>Sağ üstteki Tabloyu Güncelleştir  veya tablo seçili iken sağ tık>>Alanı Güncelleştir  yolu izlenerek güncelleme işlemi yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *